Fiinţele cu însuşiri comune » Alexandru Husaru
 

Fiinţele cu însuşiri comune

  • de Alexandru Husaru în 18 March 2010 la 17:56
  • Oare ce s-a întâmplat cu femeile clasice, femeile cu clasă care ştiu cât să zâmbească, cât să arate, cum şi cât să se poarte? Unde sunt femeile care ştiu că prin comportament şi prin felul lor de a fi, prin simţire şi voce (şi nu numai), partenerul lor le descoperă emotivitatea şi sensibilităţile şi că o voce fadă şi albă nu face decât să ridice semne de întrebare şi să stârnească confuzii în sufletul oricărui om?

    Unde sunt femeile care ştiu, prin atingerea cu un deget, uneori din greşeală, să te facă să îţi pierzi cumpătul şi ideile, să te lase visând şi sperând, cu ochii deschişi, la o atingere întreagă, la o palmă în interiorul palmei tale uşor transpirate de emoţia unei simple atingeri?

    Unde sunt femeile care ştiu când şi cât să alterneze, care nu ridică probleme grele de fond, care ştiu să fie calme şi să calmeze, la rândul lor, un bărbat complex şi încercat, ca orice bărbat puternic al zilelor noastre?

    Unde sunt femeile care ştiu să-şi poarte inteligenţa şi candoarea sublim, iar în clipele intime să se transforme în adevărate leoaice care ştiu să revină într-o stare euforică imediat după consumarea unui act sexual, femeile care ştiu să-ţi cuprindă şoldurile cu picioarele lor subţirele şi să te facă să te simţi captiv, ca legat cu o sforicică de mătase? Unde e femeia care nu te satură oricât ai gusta din ea, ca dintr-un fruct pârguit exact cât trebuie, dar care odată cules se face tot mai dulce şi nu se alterează niciodată?

    Unde sunt esenţele femeii speciale, ale unei femei care să-şi cunoască calităţile şi dorinţele? Unde se ascund femeile care erau odată? Unde sunt femeile cu pielea curată, cu ochii aprinşi şi poftele cuminţi exprimate-n zâmbete superbe, femeile pe care ţi le doreşti visa, cu care-ţi doreşti să alergi pe câmpii înflorite, cu care poţi să te învăluieşti în natură şi devii o parte din ea?

    Unde sunt femeile cu care nu e nimic forţat, care ştiu să aprecieze puţinul pe care-l au, atâta timp cât au omul potrivit aproape? Şi acesta, din urmă, să lupte pentru mai mult, în moduri surprinzătoare pentru ea, în nevoia de a-i dovedi bărbăţia şi potenţa în fieşce domeniu accesibil.

    Unde sunt oamenii de alaltăieri, oamenii care aveau hotare şi decenţe stabilite de felul lor de a exista, nu de alţi oameni? Unde e lumea curată, inteligentă şi zâmbitoare? Spre ce orizonturi ne pierdem şi în ce fel de întuneric ne cufundăm, dacă nu ne-am cufundat deja? Unde sunt femeile care să ne emoţioneze când le atingem, pentru care să ne umezim ochii de emoţie în clipele în care le sărutăm gurile calde, femeile care să ne facă să scăpărăm scântei din priviri, pe care să le îmbătăm cu şarmul şi cu felul nostru arhitectural de a minimaliza distanţa de la suflet la suflet cu simţirea noastră ingenuă şi de necuprins? Unde sunt femeile pentru care inventăm cuvinte, pentru care alergăm neîncetat prin gânduri, fără a obosi, fără a ne opri vreodată?

    Am ajuns să consumăm nişte clişee teribile: toţi bărbaţii sunt animale domestice şi toate femeile sunt uşoare. Aceasta opinie a devenit atât de adânc întipărită în mentalul colectiv încât am devenit, aproape cu toţii, iremediabil, convinşi de asta. De ce să ne străduim în a-i înţelege pe ceilalţi din moment ce putem să îi încadrăm pe toţi într-o categorie simplă, deloc onorabilă sau flatantă? De ce să nu categorisim şi să aducem invective colective greşelilor pe care le fabricăm individual?

    Totuşi, răspunsurile pot fi relativ simple: oamenii şi-au pierdut însuşirile, treptat. Nu vreau să caut cauza, dar efectele se simt, le văd, le intuim cu toţii. Femeia i-a fost superioară bărbatului în anumite domenii şi inferioară în altele. Cu toate astea războiul dintre sexe este şi va rămâne un război etern.

    Femeile vor să fie egale cu bărbaţii, ba chiar puţin mai egale decât aceştia. Ele se schimbă tot mai puţin pentru a fi pe placul nostru şi au pretenţia ca noi să devenim tot mai diferiţi pentru a fi pe placul lor.

    Încadrarea tuturor femeilor în tipologii înguste este o greşeală făcută des de către bărbaţi. Să dăm vina pe bărbaţi!? Ei sunt cei care nu sunt în stare să înţeleagă complexitatea şi frumuseţea sufletului feminin. Dar cum rămâne cu femeile? Chiar nu există femei în stare să scape de etichete precum „superficială”, „uşuratică”? Dar poate ele nu reuşesc pentru că ele însele le propovăduiesc.

    Eu, totuşi, consider că femeile au căzut în propria plasă. Au luptat timp de secole pentru emancipaţie, pentru independenţă şi pentru a obţine atât de mult doritele drepturi egale, care au existat şi există doar ca şi concept, iar acum se regăsesc prinse între cariera reuşită în ascensiune şi dorinţa de a fi soţie şi mamă, de a simţi, de a coexista într-o familie, de a-şi îndeplini natura genetică, ereditară, natura de la origine. Din nefericire, creaţia, tvorenia biblică începe să-şi piardă sensurile din ce în ce mai mult. Şi problemele sufleteşti şi de ordin raţional care apar sunt greu sau chiar imposibil de rezolvat.

    Nu sunt misogin, deşi pot părea, simt doar aporia şi nesiguranţa femeii care nu mai are nevoie de sprijin, care consideră că poate înfăptui totul singură şi nu manifest sentimente înfrăţite cu aceasta. Consider că natura noastră umană a fost şi va fi una simplă, duală, deşi încercăm din ce în ce mai mult să o complicăm până în momente în care realizăm că tot ceea ce ne-am dorit, am studiat, am înţeles şi am creat a fost, mai mult sau mai puţin, în van.

    – Doamnelor şi domnişoarelor dragi, am încercat să vă cunoaştem, să facem totul ca să vă fie din ce în ce mai bine, să vă sprijinim şi să vă înlesnim condiţiile în a reuşi aproape orice. Aţi fost incluse direct în toate forurile, în toate problemele umanităţii (deşi întotdeauna aţi fost parte directă din ea), în toate soluţiile şi poate aţi uitat calitatea voastră primordială: aceea că voi conduceţi bărbaţi puternici, că-i menţineţi atenţi în judecată şi în viaţa de zi cu zi, aceea că le sunteţi aproape acestora şi că îi coordonaţi cu vorbe calde şi blajine, într-un mod subtil, în fiecare reuşită a lor, pentru unitatea unei familii.

    Femeia a uitat faptul că ea a fost centrul atenţiei încă din neştiinţă, încă de la primul măr gustat, de la prima legendă a omenirii, a uitat că bărbatul o ascultă, că bărbatul are nevoie de ea şi că ea are nevoie de bărbat, la rândul ei.

    Vă invit pe toţi să gândiţi din nou a doi! Pentru totdeauna.

     
     
    

    Răspunsuri (40)

    Răspunde

    Numele şi prenumele tău (necesar)

    Adresă e-mail (trebuie, dar rămâne secretă)

    Pagină web (pentru cine are)

    Răspunsul tău