Cutiile uitării » Alexandru Husaru
 

Cutiile uitării

 • de Alexandru Husaru în 31 May 2010 la 20:34
 • Vă salut, dragi prieteni!

  Trec zile peste zile, prin ore şi tot mai multe cuvinte şi încep să mă cunosc din ce în ce mai bine. Printre prietenii mei e deja cunoscut faptul că uit foarte uşor şi că nu am amintiri foarte clare din mai multe perioade ale vieţii mele. Astăzi, involuntar, mi-am dat seama de un mărunt motiv al uitării mele.

  În fiecare relaţie pe care am avut-o şi s-a terminat, deşi poate mai existau sentimente, am încercat, ca un laş, să reduc numărul lucrurilor pe care le aveam în preajmă şi care îmi aduceau aminte de fiinţa care a existat în viaţa mea sau de momente comune din viaţa noastră de cuplu. Probabil că aşa face multă lume. Am făcut aşa cu multe lucruri pe care le puteam poate folosi. Astfel au apărut cutiile uitării, cutii în care am introdus poze, scrisori, jucării, lenjerie, cărticele, agende, casete, ceasuri, CD-uri, chestii tehnice ş.a. Te şi miri ce poţi găsi în cutiile astea. Poate într-o zi am să le distrug învelişurile cartonate şi am să încep să folosesc tot ce am prin ele. Totuşi, ceea ce vreau să subliniez e că aceste cutii au fost constituite după relaţii de durată medie sau lungă, cu persoane care mi-au fost, cel puţin în acele momente, dragi, şi care au însemnat destul de mult pentru mine. Nu sunt multe, sunt doar câteva.

  Ce vreau să fac e să recunosc că unele amintiri ale mele s-au pierdut şi din dorinţa mea de a le pierde. Uneori, mai ales în perioadele când suntem slabi, în care avem probleme sentimentale sau în care trebuie să înţelegem nişte lucruri, facem orice pentru a uita sentimentele care dor. Vreau şi cred că puterea pe care o am acum mă va face mult mai stabil şi îmi va schimba atitudinea faţă de amintirile mele viitoare.

  Şi mai vreau să-mi respect amintirile mult mai mult decât am făcut-o până acum. Şi voi reuşi!

  La bună auzire!

  [poza]

   
   
  

  Răspunsuri (5)

  Răspunde

  Numele şi prenumele tău (necesar)

  Adresă e-mail (trebuie, dar rămâne secretă)

  Pagină web (pentru cine are)

  Răspunsul tău