Scrisoare pentru sufletul meu » Alexandru Husaru
 

Scrisoare pentru sufletul meu

 • de Alexandru Husaru în 27 March 2010 la 13:02
 • Întotdeauna mi-am dovedit că am puteri nebănuite.

  Am rămas singur de multe ori. De cele mai multe ori, însă, am învins singurătatea. Aproape de fiecare dată am avut motivele mele întemeiate şi instinctul de a înţelege, presus inimii, de ce trebuie să mă opresc.

  În ultima încercare, cel puţin, am avut o răbdare debordantă. În momentele acelea, în care ştiu că trebuie să am răbdare şi reuşesc să am, sunt presus mie. De fiecare dată am cules mai mult decât oamenii naivi, am extras din fiecare privire, din fiecare sentiment şi din fiecare măsură oferită mai mult decât se putea.

  De mai multe ori am realizat cât de superficiali suntem noi, oamenii, şi am încercat să trec peste această mare nemulţumire. Poate nu mi-a reuşit de fiecare dată, dar ştiu sigur că n-am rămas în gloată. M-am diferenţiat de pleavă, am dat importanţă şi am apreciat valoarea. Oare este acesta un defect sau o abilitate? Poate fiind atât de implicat în activităţile mele proprii nu reuşesc să rămân pe făgaşuri normale, apropiat de celelalte categorii de oameni. Faptul că eu gândesc mai în interior decât alte persoane poate fi categorisit ca un defect. Totodată, ceea ce e tratat în amănunt de către mine poate fi tratat cu superficialitate de alte persoane care, la rândul lor, consideră alte lucruri mult mai importante, care poate mie îmi scapă.

  Ceea ce mi se pare corect şi rezonabil e să acceptăm fiecare felurile individuale şi particulare de a înţelege şi gestiona diversele situaţii în care ne găsim de multe ori protagonişti. Doar că uneori e atât de complicat să accepţi că oameni care-ţi sunt ţie importanţi privesc din unghiuri mult mai înguste şi nu pot înţelege natura viziunii tale de a percepe lucrurile. Şi atunci devii frustrat şi ajungi să-ţi reprimi nuanţele fine pe care le gândeşti, care-ţi sunt esenţiale, din dorinţa de a nu pierde popor, din dorinţa de a nu complica şi din nevoia de a înţelege, totuşi, toate categoriile umane de lângă tine.

  La bună auzire!

   
   
  

  Răspunsuri (6)

  Răspunde

  Numele şi prenumele tău (necesar)

  Adresă e-mail (trebuie, dar rămâne secretă)

  Pagină web (pentru cine are)

  Răspunsul tău