Vrei să facem schimb de link? » Alexandru Husaru
 

Vrei să facem schimb de link?

 • de Alexandru Husaru în 23 April 2010 la 11:14
 • Nu sunt un blogger desăvârşit, sunt mai mult un om care are gânduri creţe, pe care le împărtăşeşte online. Nu ştiu dacă gândurile mele sunt aici pentru că îmi doresc să primesc răspunsuri, pentru că-mi doresc să cunosc şi să fiu cunoscut sau pentru a vedea alte puncte de vedere pentru cine ştie ce alte scopuri. De fapt nici nu prea-mi dau seama direct de ce fac asta, la ce nivel se întâmplă dorinţa asta de a împărtăşi, dar e cert că există în mine. E dorinţa de a găsi starea pură, stare care înseamnă mult mai mult decât ceea ce pot exprima aceste două cuvinte, atât individual, cât şi împreună.

  Ca orice om posesor de spaţiu personal de exprimare, îmi place să fiu citit. Astăzi, după 4 ani de blog fără formă şi 2 luni de blog „cam aşa cum îmi doresc”, am primit un comentariu (în afara SPAM-urilor inerente internetului) pe care l-am moderat direct în coş. Un comentariu la ultimul meu articol publicat, cu un conţinut simplu: „Vrei sa facem schimb de link?”.

  M-aş lega de exprimare şi de faptul că nu putem schimba un link între noi şi că schimbul lui se referea la linkuri (linkul blogului lui cu linkul blogului meu), dar nu vreau să par prea pretenţios (deşi sunt).

  În afara faptului că, mai mult ca sigur, omul ăsta n-a avut timp să citească ce am scris, el intrând pe pagina mea doar pentru a posta problematica lui, am intrat pe linkul lui şi am văzut multă mizerie. Şi totuşi, aproape nimic. M-am gândit să dau linkul aici, dar nu are sens. Nu vreau să fac publicitate negativă nimănui, deşi pentru el n-ar fi fost negativă, oricum.

  Ce vreau să spun? Am ajuns cu toţii deţinători de bloguri, deţinători de puncte de vedere care pot fi citite şi de alţi oameni, chestie care acum mulţi ani era aproape imposibilă. Avem modalităţi de exprimare, avem păreri pentru care luptăm cu adevărat, avem idei şi contradicţii, pasiuni şi plăceri şi, cel mai important, avem acces la informaţie. Şi asta e bine.

  Pe alte timpuri, pentru a fi citiţi, oamenii promiteau mult mai multe prin lucrurile şi lucrările pe care le scriau. Cunoşteau, împărtăşeau şi exprimau ceva sau ajungeau, măcar prin concursuri de împrejurări foarte favorizante, să fie publicaţi într-un fel sau altul. Asta fără a le lipsi o minimă cunoaştere a cuvintelor, a modului de exprimare şi a subiectului pe care îşi doreau să-l desăvârşească. Nu mai e cazul în zilele noastre. Şi nu ştiu dacă e bine sau rău, doar constat asta.

  Mi-am dat seama, eu nu vreau să fiu blogger de succes (orice ar însemna!). Eu vreau să mă desăvârşesc, vreau să mă cunosc treptat, la toate intensităţile mele, fericite sau nefericite, şi vreau să pricep şi să percep tot mai multe.

  Vreau să cunosc oameni, nu să mă fac cunoscut.

  Şi, dacă peste 2 luni nu voi mai simţi asta, voi renunţa la acest spaţiu într-o secundă, sau două. Sau treptat, în cine ştie cât timp.

  La bună auzire!

   
   
  

  Răspunsuri (7)

  Răspunde

  Numele şi prenumele tău (necesar)

  Adresă e-mail (trebuie, dar rămâne secretă)

  Pagină web (pentru cine are)

  Răspunsul tău