Sentimentele combat raţiunea » Alexandru Husaru
 

Sentimentele combat raţiunea

 • de Alexandru Husaru în 14 June 2010 la 13:08
 • Ca să fiu drăguţ şi să pun problema într-o manieră mai sensibilă: gândim sentimental şi nu raţional. Suntem latini, sangvinici şi superbi în manifestările noastre. Chiar dacă nu ne place, asta e o caracteristică bine definită a latinilor. Eu o văd frumoasă şi nu vreau să renunţ la felul meu sentimental de a privi lucrurile, asta sperând că nu-mi va scăpa vreodată din mână.

  Bărbaţii sunt adesea condamnaţi pentru instinctele lor, pentru faptul că ei sunt construiţi genetic pentru a cuceri, pentru că privesc, pentru că raţionează animalic. În particular, recunosc că sunt un vânător, că-mi place privirea, că-mi încântă văzul imaginea căprioarei din bătaia leului, că trăiesc pentru agonia aceasta. Îmi place, Doamne, simţirea… prea mult. Îmi place pasiunea şi iubesc felul acesta limitat al nostru. Limitat, mă veţi întreba? Da, extrem de limitat. Şi exact asta iubesc la el: faptul că pasiunea, în imensitatea incomensurabilă a ei, este, în accepţiunea mea, limita sentimentelor mele faţă de persoana cu care o împart.

  În fapt, simt fizic exact cât de mult simt la nivel pasional pentru partenera mea. Spiritualul induce şi limitează senzorialul. Faptul că-ţi gust buzele şi-mi simţi respiraţia tot mai leonică, că îţi gust trupul şi că juisez se datorează faptului că-mi placi atât de mult încât să fac asta.

  Nu ştiu dacă există bărbaţi care pot masca dorinţele lor reale, practic nici nu mă interesează. Am vrut doar să mă laud şi să mă bucur de această calitate a mea. Ştiu, ceea ce voi scrie va suna misogin: – Domniţe dragi cu chipuri angelice, ochi scăpărând, buze moi şi trupuri acaparatoare, cum vă cuprind şi felul în care vă iubesc nu ţine de experienţa mea şi nici de cât de bun sau inventiv pot fi. Felul nemărginit în care-mi exprim amorul reprezintă pasiunea pe care mi-o imprimaţi şi exprimaţi dumneavoastră.

  Nu mă blamaţi, aşadar, pentru că sunt vânător!

  [poza]

   
   
  

  Răspunsuri (28)

  Trackback-uri/Pingback-uri

  Răspunde

  Numele şi prenumele tău (necesar)

  Adresă e-mail (trebuie, dar rămâne secretă)

  Pagină web (pentru cine are)

  Răspunsul tău