Căutând starea pură (I) » Alexandru Husaru
 

Căutând starea pură (I)

 • de Alexandru Husaru în 02 July 2010 la 19:22
 • Găsesc în om, în persoane apropiate şi în interlocutor câte o particulă fină din starea pură. În fiecare invenţie şi fiecare inventator inerent ei găsesc câte o fărâmă din ceea ce-mi doresc să descopăr în această lume. Ştiu că pierd timp, dar timpul meu pierdut câştigă experienţă şi iscusinţă.

  Simt că mă desăvârşesc continuu călătorind, experimentând, cunoscând şi privind tot mai multe, din ce în ce mai multe persoane, locuri şi lucruri. Aşa-mi place mie viaţa, aşa mă desăvârşesc şi aşa vreau să continui.

  Eu vreau să fiu prizonierul iluziei, să cred pe deplin că viaţa nu e deşertăciune şi că jocul prin care trecem, chiar dacă nu are sens, reprezintă ceva. Emoţia, sentimentele roz, pasiunea şi braţele întinse spre diverse plăceri, preocupări şi presupuneri reprezintă nădejde. Trasările jocului, protagoniştii, feluritele trăiri, toate acestea nu sunt în zadar, nu reprezintă o mascaradă, nu alcătuiesc o piesă nereuşită. Nu şi pentru mine…

  Eu cred în realitatea pe care o percep eu, eu cred în zâmbetele care-mi sunt adresate, în ochii care se exprimă frumos. Eu cred în privirile calme şi pe înţelesul meu, în clipele în care văd oameni satisfăcuţi de faptul că sunt ajutaţi şi de faptul că ei nu sunt singuri. Eu cred în suflet, în libertate, în cuvânt şi pasiune, în viaţă şi în suferinţă, în dragoste (de toate felurile ei, lipsite de monotonie) şi egoism şi mai cred în frumoasa şi umana noastră nimicnicie. Pentru că nimicnicia diverşilor oameni învăţaţi, filosofi şi literaţi – evident superiori unui om mic şi curios ca mine – şi modul în care ei percep viaţa (la nivel filosofic), redundantă şi fără scopuri destul de bine alimentate şi destul de conturate (pentru ei), vedeţi dumneavoastră, această nimicnicie reprezintă tot ceea ce-mi doresc, atât pentru mine cât şi pentru toţi semenii mei.

  Nimicurile mici care ne fac să zâmbim cu adevărat – nu din curtoazie – clipele în care ne aşteptăm unii pe ceilalţi, pentru ca apoi să ne zâmbim şi să ne consumăm reciproc, felurile în care ne unim destinele, continua căutare a ceva, căutarea stării pure, căutarea inevitabilului, propriile minciuni mici pe care ni le oferim pentru a ne asculta febrilele vicii, clipele în care suntem deasupra clişeelor, momentele în care ascultăm muzici şi înţelegem, parcă, Universul din ele, toate trăirile frumoase, toate clipele în care descoperim – de la locuri noi, la carne dezvelită dintre cearceafurile albe – toate, alăturate, toată experienţa ce am dobândit-o şi o dobândim minutar, secundar, anual… toate converg şi concură într-un singur sens: starea noastră pură.

  Zâmbiţi, v-am amestecat şi v-am gândit!

  La bună auzire!

   
   
  

  Răspunsuri (15)

  Trackback-uri/Pingback-uri

  Răspunde

  Numele şi prenumele tău (necesar)

  Adresă e-mail (trebuie, dar rămâne secretă)

  Pagină web (pentru cine are)

  Răspunsul tău