Celălalt alter ego » Alexandru Husaru
 

Celălalt alter ego

 • de Alexandru Husaru în 17 November 2010 la 18:35
 • Sunt un om redundant. Abuzez de cuvânt, de explicație, de sens și non-sens. Încerc, de când îmi pot aduce aminte, să mă încadrez. S-ar putea ca asta să fie o atitudine greșită, dar e din cauza faptului că simt și văd că sunt diferit şi asta pentru că nu creez și nu exist în același fel ca oricine altcineva, ca oricare om de rând. Mă enervează faptul că-mi doresc să fiu comun, ca toți oamenii, că-mi doresc să nu fiu ieșit din tipare și că-mi doresc să fiu înțeles și asimilat de societate precum un om uzual, precum un om normal, precum un om oarecare.

  Practic, nu știu multe lucruri. Nu știu dacă e bine sau rău să fii diferit. Nu știu unde, la ce nivel din creierul meu se transformă lucrurile din „real” în „personal” și unde pierd sensurile realității înspre convingerile-mi proprii.

  Mi-ar plăcea să-mi urmez dorința de a studia psihologie, filosofie, dar – după cum apreciez sistemul de învățământ din România – simt că ar fi inutil. Poate pentru că nu am încredere în ceea ce reprezintă „școală” la noi sau poate pentru că mi-am creat prea multe obligații – impropriu spus – cărora trebuie să le acord timp. Știu sigur că nu-mi gestionez timpul cum ar trebui, dar uneori îmi convine cum mă împart.

  Mi-aș dori, totuși, să nu mai fiu atât de redundant, să nu mai fiu atât de explicativ și să nu mai folosesc cuvinte multe pentru a exprima lucruri pe care poate doar în lumea mea le vizualizez. Mi-aș dori să fiu mai uman, mai plin de greșeli, mai puțin concentrat pe a face lucrurile cum trebuie, mai simplu și mai bun. Dar nu e natura mea.

  Mi-e dor să simt că nu sunt singur, dar nu în pat, la plimbare sau în apartament. Mi-e dor să simt că mai avem – precum la vârstele fragede – oameni cu care chiar comunicăm excelent.

  Mi-e dor de lume, așa cum am crescut cu ea, așa cum am învățat că suntem, așa cum am învățat că e.

  Și, ciudat, uneori sunt atât de realist încât simt că mi-a luat-o pe dinainte – din mine – acel altcineva care simte când și cum să acționeze și reacționeze. Și simte bine.

   
   
  

  Răspunsuri (11)

  Trackback-uri/Pingback-uri

  Răspunde

  Numele şi prenumele tău (necesar)

  Adresă e-mail (trebuie, dar rămâne secretă)

  Pagină web (pentru cine are)

  Răspunsul tău